ניוקי בטטה בתיבול הל וטימין
- זמן הכנה עד שעתיים
- רמת קושי בינוני
- סוג כשרות פרווה
- טבעוני
הרכיבים:
לניוקי:
- 500 גרם בטטות, רחוצות היטב על קליפתן
- 1 כוס
קמח מלא
קמח מלאקרא עוד
- 1 כף טחינה גולמית איכותית
- 1 כפית הל טחון
- חופן עלי טימין טריים
- מלח, פלפל שחור גרוס טרי
לזיגוג:
- 5 עלי מרווה טריים
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף שמן קוקוס (לא חובה)
- מלח, פלפל שחור גרוס טרי
להגשה:
- חופן אגוזי ברזיל מגורדים דק
- גרידת לימון/ליים
- חופן עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה:
-
מחממים תנור לחום גבוה (לפחות 250 מעלות).
-
מניחים את הבטטות על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור החם במשך כחצי שעה, עד שהן מתרככות לגמרי. מניחים להתקרר מעט.
-
מחלצים את תוכן הבטטות הצלויות (ללא הקליפה) לקערה. מוסיפים 1/2 כוס קמח מלא ואת הטחינה, ומתבלים בהל, מלח ופלפל. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. מוסיפים עוד קמח בהדרגה במידת הצורך ומערבבים, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ועדיין דביקה.
-
מרתיחים מים עם חופן מלח בסיר גדול.
-
מקמחים מעט את הידיים ויוצרים כדור בגודל אגרוף מבצק הבטטה. מניחים על משטח עבודה מקומח היטב. מצפים את כדור הבצק במעט קמח ומגלגלים בידיים לגליל בעובי 1-2 ס"מ. מקמחים מעט סכין חדה וחותכים את הגליל למקטעים באורך של כ-2 ס"מ (אפשר גם בעזרת קלף מפלסטיק).
-
מעבירים את פיסות הבצק אל המים הרותחים ומבשלים 3-4 דקות, עד שהניוקי צפים. מוציאים לצלחת וממשיכים כך עם יתר הבצק, עד שכל הניוקי מבושלים.
-
יוצקים את השמנים למחבת, ומניחים בשמן את עלי המרווה והשום. מחממים מעל להבה בינונית, מחליקים את הניוקי המוכנים פנימה ומנענעים בעדינות, עד שכל הכופתאות עטופות בשמן המתובל.
-
מתבלים במלח ובפלפל, מקשטים באגוזים מגורדים, בגרידת לימון ובבזיליקום, ומגישים.
עוד מתכונים טעימים במיוחד
- תבשיל פריקה ונתחי דגשל אבי ביטוןקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(23 מדרגים)
- ריזוטו גריסי שיבולת שועל ונבטוטיםשל יובן בן נריהקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(27 מדרגים)
- טאטאקי פורל עם אורז סושישל יובל בן נריהקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(24 מדרגים)
- קינואה עם קארי ביצים קשותשל אבי ביטוןקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(24 מדרגים)

בעלת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר"
העולמות של סוגת
מתכונים נוספים
- איך מכינים כוסמת (המדריך המלא)של נטע ליבנהקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(55 מדרגים)
- מרק עדשים כתומות ובטטהשל בני סיידאקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(9 מדרגים)
- מתכון למרק עדשים כתומות מתובלשל מיכל אפשטייןקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(27 מדרגים)
- סלט קינואה עם אפונה, חמוציות, אגוזים ועשבי תיבולשל מערכת סוגתקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(27 מדרגים)











