סלט גרישה עם קוביות מנגו, נענע וויניגרט תפוזים
- זמן הכנה מהיר
- רמת קושי בינוני
- כמות 6 מנות
- סוג כשרות פרווה
- טבעוני
המתכון עם ההסבר המלא נמצא מתחת
גרישה, האחות הקטנה והעדינה של הבורגול, היא פריט חובה במזווה הקיצי שלי. מעבר ליתרונות הבריאותיים שלה כעשירה בוויטמינים מקבוצת B וכן במינרלים כגון סידן וברזל, היא קלה להכנה. הגרישה לא מצריכה בישול, היא סופגת המון טעמים ולכן אפשר לגוון איתה בכל מיני סלטי קיץ, גם כאן במתכון זה, אם אין מנגו – נסו נקטרינות, אפרסקים או אפילו מלון! אפשר להוסיף עשבי תיבול נוספים ותבלינים לטעמכם – מילת הקסם היא fun!
הרכיבים:
- 3 כוסות
גרישה
גרישהקרא עוד
- מים רותחים
- 2 תפוזים קלופים ומופרדים לנתחים של פילה תפוז
- 1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות
- 6 כפות שמן קנולה
- 1 לימון סחוט
- גרידה מתפוז אחד (את התפוז סוחטים למיץ)
- גרידה מלימון אחד (את הלימון סוחטים למיץ)
- 6 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
-
מניחים את הגרישה בקערה גדולה ויוצקים מעליה מים רותחים בכמות שתכסה את הגרישה + 3 ס"מ. מכסים בניילון ניצמד למשך כ 10 דקות .
-
מסירים את הניילון ומעבירים למסננת , סוחטים בעזרת כפות הידיים את הגרישה כדי שכל הנוזלים המיתרים יצאו. את הגרישה המסוננת מנוזלים מניחים בקערה ומוסיפים את גרידת הלימון והתפוז, את קוביות המנגו , פילה התפוז ואת הנענע הקצוצה.
-
מוסיפים את מיץ התפוזים ומיץ הלימון הטרי, מתבלים במלח פלפל ושמן זית. מערבבים עד שכל הטעמים יתמזגו מעבירים למקרר למנוחה למשך שעה ואז מגישים בקערה או בקעריות אישיות.
עוד מתכונים טעימים במיוחד
- עלי כרוב ממולאים באורז וחומוסשל אורלי פלאי ברונשטייןממולאיםזמן הכנהעד שעתייםרמת קושיקלכמות6 מנות(25 מדרגים)
- איך מכינים חומוס: מתכון בסיסי לבישול גרגירי חומוסשל אסתי רותם ידידיהמתכוני בריאותזמן הכנהעד שעתייםרמת קושיקל(43 מדרגים)
- איך מכינים כוסמת (המדריך המלא)של נטע ליבנההמתכונים המוביליםזמן הכנהמהיררמת קושיקלכמות4 מנות(55 מדרגים)
- מרק עדשים כתומות ובטטהשל בני סיידאהמתכונים המוביליםזמן הכנהעד שעתייםרמת קושיקלכמות4-6 מנות(9 מדרגים)

שף ויועץ קולינארי
העולמות של סוגת
מתכונים נוספים
- עדשים ירוקות מתכון: תבשיל מהיר עם ירקותשל רות אוליברמתכוני בריאותזמן הכנהעד שעתייםרמת קושיקלכמות6 מנות(6 מדרגים)
- תבשיל עדשים שחורותשל יהונתן בורוביץ'מחפשים רעיון לארוחת צהרים מהירה? מתכונים לארוחת צהריםזמן הכנהעד שעתייםרמת קושיקלכמות6 מנות(4 מדרגים)
- סלט קינואה עם תפוחים, סלרי ואגוזי מלך – מתכון נפלא של השף צ'רלי פדידהשל צ'רלי פדידההמתכונים המוביליםזמן הכנהמהיררמת קושיקלכמות4 מנות(12 מדרגים)
- סלט עדשים שחורותמחפשים רעיון לארוחת צהרים מהירה? מתכונים לארוחת צהריםזמן הכנהמהיררמת קושיבינוניכמות3 מנות(12 מדרגים)











