פאייה עוף, פתיתים וירקות
המתכון עם ההסבר המלא נמצא מתחת
- זמן הכנה: עד שעתיים
- רמת קושי: קל
- כמות: 5 מנות
- סוג כשרות בשרי
הרכיבים:
- 2 כוסות
פתיתים אפויים אורז
פתיתים אפויים אורזקרא עוד
- 100 גרם קבנוס חתוך לטבעות, או 2-3 נקניקיות מרגז פיקנטיות (אם יש ילדים במשפחה, קוצצים את הנקניקים)
- 8 שוקי עוף
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל כתום / צהוב, חתוך לקוביות קטנות
- 1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
- 1 כוס אפונה קפואה
- 1 כוס תירס, קפוא או משומר (מסונן)
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 3 כוסות מים רותחים או ציר עוף
- קמצוץ חוטי זעפרן, מושרים בשתי כפות מים רותחים (אם אין אפשר לשים כפית כורכום או לוותר בכלל)
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
להגשה:
- פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית במחבת רחבה או סיר רחב ושטוח, שיש להם מכסה. מזהיבים את שוקי העוף מכל הצדדים במשך כ-15 דקות. מוסיפים את הקבנוס ומטגנים 5 דקות נוספות. בעזרת מלקחיים מוציאים את שוקי העוף ושומרים במקום חם. מוציאים את העוף החוצה בעזרת מלקחיים, מעבירים לקערה ושומרים חם.
מוסיפים למחבת עם הקבנוס את הבצל הקצוץ ומטגנים יחד עד להזהבה מעל להבה בינונית. אם צריך מוסיפים מעט שמן זית. מוסיפים שום ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים פנימה את קוביות הירקות, וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות עד שהן משחימות מעט.
מנמיכים את הלהבה, מוסיפים פנימה את הפתיתים והפפריקה, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות. מחזירים את שוקי העוף לסיר, מוסיפים את הזעפרן עם המים או כורכום, מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים מים רותחים או ציר. מביאים לרתיחה ומכסים. מבשלים מעל להבה נמוכה כ-15 דקות, עד שהמים מתאדים והפתיתים מוכנים. טועמים ומתקנים תיבול, מסירים מהאש ושומרים מכוסה כ-5 דקות נוספות.
לפני ההגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם הישר לשולחן.
עוד מתכונים טעימים במיוחד
- חמין חיטה טריפולטאישל ענת לבלקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(19 מדרגים)
- בצל ממולא בבשר טלה ואורז בסמטי של השף יוסי שטריתשל יוסי שטריתקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(3 מדרגים)
- תבשיל שעועית לבנה ברוטב עגבניותשל אינס שילת-ינאיקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(23 מדרגים)
- אורז פרסי הפוך עם קציצת בשר ותחתית פריכה מושלמתשל רותם ליברזוןקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(25 מדרגים)
זוכה מאסטר-שף ומחבר ספרי בישול
העולמות של סוגת
מוצרי סוגת במתכון
מתכונים נוספים
- קדירת עוף וירקות בתנורשל אורלי פלאי ברונשטייןקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(12 מדרגים)
- קדירת שוקי עוף עם קינואה וחלב קוקוסשל יוסי שטריתקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(5 מדרגים)
- כדורי שניצל ממכריםשל אורלי פלאי ברונשטייןקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(28 מדרגים)
- מתכון למרק קוסקוס עם חומוס, עוף וירקותשל אורלי פלאי ברונשטייןקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(19 מדרגים)