עוף ממולא בחיטה וירקות
המתכון עם ההסבר המלא נמצא מתחת
- זמן הכנה: עד שעתיים
- רמת קושי: בינוני
- כמות: 6 מנות
- סוג כשרות בשרי
הרכיבים:
- 4 חצאי עוף ללא עצמות (לבקש מהקצב)
- 2 כוסות
חיטה
חיטהקרא עוד
- 2 יחידות שומר, חתוכות לקוביות קטנות
- 1/2 ראש כרובית, חתוך לקוביות ופרחים קטנים
- 4 שיני שום כתושות
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- חופן זעתר טרי קצוץ
- 2 מיץ מלימונים
- 4 כוסות מים רותחים
- מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
מכינים את החיטה: מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים בצל קצוץ אחד ו-2 שיני שום תוך כדי ערבוב, עד שהירקות הופכים שקופים. מוסיפים את החיטה, מערבבים וממשיכים לטגן כ-3 דקות נוספות.
מוסיפים מים רותחים, מערבבים מעט ומכסים. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-20 דקות. מסירים מהאש ומשאירים מכוסה 5 דקות נוספות.
מחממים מעט שמן בסיר נוסף ומטגנים את השום והבצל שנותרו. מוסיפים שומר, כרובית, זעתר ומיץ לימון, מערבבים וממשיכים לטגן כ-10 דקות עד שהשומר מתרכך מעט.
מוסיפים את הירקות המטוגנים לחיטה המבושלת, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את העוף: מניחים יריעה של נייר כסף על משטח עבודה ומשמנים אותו היטב. מניחים את העוף על צד העור על גבי נייר הכסף ומתבלים במלח ובפלפל.
מרימים את העוף עם נייר הכסף ומניחים בתוך קערה ליצירת חצי כדור. ממלאים את העוף בתבשיל החיטה וסוגרים את נייר הכסף היטב ליצירת כדור מהודק.
הופכים את הכדור כך שצד העור (העטוף) יפנה כלפי מעלה והתפר של נייר הכסף כלפי מטה ומניחים על תבנית תנור.
צולים בתנור החם 35 דקות, מסירים את נייר הכסף לחלוטין וצולים 10 דקות נוספות, עד שהעוף משחים.
עוד מתכונים טעימים במיוחד
- חמין חיטה טריפולטאישל ענת לבלקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(19 מדרגים)
- בצל ממולא בבשר טלה ואורז בסמטי של השף יוסי שטריתשל יוסי שטריתקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(3 מדרגים)
- תבשיל שעועית לבנה ברוטב עגבניותשל אינס שילת-ינאיקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(23 מדרגים)
- אורז פרסי הפוך עם קציצת בשר ותחתית פריכה מושלמתשל רותם ליברזוןקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(25 מדרגים)
העולמות של סוגת
מתכונים נוספים
- קדירת עוף וירקות בתנורשל אורלי פלאי ברונשטייןקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(12 מדרגים)
- קדירת שוקי עוף עם קינואה וחלב קוקוסשל יוסי שטריתקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(5 מדרגים)
- כדורי שניצל ממכריםשל אורלי פלאי ברונשטייןקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(28 מדרגים)
- מתכון למרק קוסקוס עם חומוס, עוף וירקותשל אורלי פלאי ברונשטייןקטניותזמן הכנה:מהיררמת קושי:קלכמות:2 מנות(19 מדרגים)