Sector icon circle with marked sector Earth icon Earth with knife and fork berry icon two berries Bowl icon Bowl with holes bowl icon bowl with leaflet Bowl icon Bowl with spoon Cultery icon spoon, fork & knife Cultery icon Cultery items Phone icon Phone in circle Envelope icon Envelope width sheet Bowl icon Bowl with food Cake icon Cake Corolla icon Corolla Wineglass icon Wineglass Waffle icon Two waffles Branch icon Branch with leaflets Search Background Background in western motives Search icon Magnifier glass People icon Three mans Close icon close icon Play icon Triangle in circle Star icon Grey star Star icon Red star (filled) Snowflake icon Snowflake Wheat icon Wheat Mail icon Mail fax icon fax Plus icon Plus Bowl icon Bowl Step list icon Step list Pinterest Pinterest Plunger icon Plunger with shadow Bulb icon Bulb Instagram Instagram Instagram Instagram Facebook Facebook Facebook Facebook History icon History steps on timeline Magazine icon Man with magazine Product icon Product in package טבעוני טבעוני pan icon pan Asterisk icon Asterisk check icon check Cultery icon Cultery item People icon 3 mans in circle Logo text icon Logo text Men icon Men with 'i' character Medal icon Medal with check icon Phone icon Phone in circle People icon 3 mans in circle Arrow icon red arrow Search Background Background in western motives Mail us Mail us Marker icon Marker icon in red circle email icon email icon in circle Hebrew star icon White hebrew star History icon Steps on timeline youtube youtube
דלג אל תוכן ראשי

מדוע חשובה שתיית היין בפורים?

תמונה: pixabay

יש אומרים כי טעם המצווה הוא הגברת הרעות בין איש לאחיו ויש אומרים כי הטעם הוא על מנת לסייע לאנשים העניים והאביונים המתביישים לבקש צדקה, כך שיוכלו לקיים את סעודת הפורים בלי להתבייש.

הרי דמות השיכור הינו סמל לאדם המסיר את צלם אלוהים מעליו ואת הייחודיות של דמות האדם החושב והבוחר. אפילו החסידות, שהעמידה את השתייה במוקד ההתוועדות החסידית, לא כינתה את האירוע שתיית יין, כי אם "אמירת לחיים" – החוויה אינה סובבת סביב היין כי אם סביב השחרור המסוים והיחסי שהוא מזמן.

ולכן מעניין להבין מדוע דווקא בפורים הכללים הינם אחרים. הניסוח במקורות הקדומים מיוחד הוא: "חייב אדם להתבשם עד שלא יוכל להבחין בין ארור המן לבין ברוך מרדכי".

התשובה לשאלה זו עולה מתוך מגילת אסתר עצמה, שמעוררת סתירות רבות בנושאים אחרים גם כן. המגילה באה ללמד שגם במצבים הנמוכים, המהווים את הצד השני של מצוות התורה, ניתן לגלות תכנים מיוחדים וערכים טובים. גם בהיכלו של מלך הולל ומופקר כאחשורוש ישנה השגחה אלוהית וגם שם הדברים מתרחשים בסדר מסוים ובניסיות נסתרת.

מסיבת פורים לא נועדה לרדד את דמות האדם ולהשפילו בבדיחות עדתיות וירודות ובנשף מסכות מאולץ. מה שמיוחד בפורים הוא הכלי החיצוני – לא הוללות כי אם שמחה, לא כובד ראש כי אם התבסמות (לא שכרות!), לא לימוד אינטלקטואלי כי אם ריקוד מרגש – כל אלה הן צורות מיוחדות להבעת תוכן חג הפורים בלבוש חיצוני מיוחד. פורים אפוא אינו חג ההוללות הגדול כי אם חגיגה מיוחדת של קיומם של ערכים גם בעולם בו נראה שאחשורוש הוא המולך בראש, ובדרך המיוחדת של חג זה אנו מביעים תכנים אלה בשתייה כדת ובערכיות נפלאה.

אין תגובות לכתבה זו
הוספת תגובה
הוסיפו תגובה

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית גולר מונפרר סוברט לורם שבצק יהול, לכנוץ בעריר גק ליץ, קונסקטורר אדיפיסינג אלית. סת

הוספת תגובה:

* שדה חובה

שם מלא שדה חובה, נא למלא.
כתובת דואר אלקטרוני שדה חובה, נא למלא.
תוכן תגובה שדה חובה, נא למלא.
דילוג לתוכן